dinsdag 15 april 2008

foto voor de opdracht architectuur


Over hoe ik heb gewerkt volgt nog

van links naar rechts yannick mortier, chantal goedhart, denise kraayenbrink

vrijdag 11 april 2008

Technieken Opdracht gemeente Rotterdam

Om de mensen goed te belichten,moet ik eerst wat testen doen

ik zat er aan te denken om meerdere foto's te maken en de foto's uiteindelijk in elkaar te zetten met de best belichte personen uit de foto's. Ik verplaats een softbox rond de modellen.
en laat de modellen helemaal stil zitten zodat ze niet bewogen zijn.

Ik zat er ook aan te denken om een echte kaars te gebruiken en de sluiter heel lang open te laten staan, maar dat ga ik proefsgewijs allemaal wel meemaken


dinsdag 8 april 2008

Opdacht gemeente Rotterdam / Idee ontwikkeling 2

Verandering van de plannen,

Ik had vandaag al mijn eerste idee al verteld over het stilleven wat ik wou fotograferen. Ik heb dit plan aangepast. Ik ben een beeld tegen gekomen wat ik beter kan koppelen naar de architecten, en er sluiten meer kernwoorden aan.

Ik verander mijn stilleven in een tafereel rond een ronde tafel.

Er zitten 3 mensen rond een tafel, en die zijn bezig met het bespreken van plannen over een project. Het is een hechte groep mensen, die uit liefde voor hun vak tot de late uurtjes bezig zijn om hun project te perfectioneren.

Om het onderstaande beeld te transformeren naar iets wat meer onze tijd is ,wil ik niets veranderen aan de sfeer ( licht ), en expressies op de gezichten . Deze probeer ik zoveel mogelijk zo te laten dat het op een schilderij blijft lijken.

De mensen gaan eigentijdse kleding dragen en ze hebben tekenspullen in hun hand. En er ligt papier op tafel waar druk op getekend is.

Het originele schilderij is van Gerrit van Honthorst genaamd:"de koppelaarsters" 



Dus dit is het beeld wat ik zo goed als ga uitvoeren, Met de aanpassingen zoals ik al zei.
Ik ga me de komende week bezig houden met lichtproeven en onderzoek naar hoe ik het licht van de schilderij kan na bootsen.

Marvin

Opdracht Gemeente Rotterdam/ Idee ontwikkeling 1

Na een tijdje kreeg ik een idee na dat ik heb lopen brainstormen over woorden zoals :
beheersing, controle, Rembrand, Kracht, wijsheid, Oude meesters, individu en mensen.

Mijn eerste idee wat ik had was: een stilleven maken met de sfeer van de schilderijen van de oude meesters. De donkere sfeer die de nachtwacht bezit greep mij aan ,omdat dit kenmerkend is voor rembrandt. 

Nadat ik door ben gaan zoeken naar oude meesters ben ik een stilleven tegengekomen van Claesz Vanitas, en dit is een afbeelding geweest waarom ik besloot om een stilleven te maken van tekenspullen zoals : potloden, fineliners, passers, papier, een passer, en markerstiften.
In mijn hoofd zag ik dit beeld als een stilleven wat bijna hetzelfde was opgesteld als de afbeelding hieronder, maar dan met een middeleeuws uiterlijk op de achtergrond.